blog placeholder

Deze jachtsaus is niet moeilijk te bereiden en gaat héél goed samen met gebraad, steak, gevogelte, wild, …

Jachtsaus

 

Benodigdheden

_ Half potje zilveruitjes

_ 200 g gerookte spekblokjes

_ 1 grote ui

_ 3 lepels suiker

_ 1/4 l rode wijn

_ 1/4 l bouillon

_ 250 g champigons

_ Citroensap

 

Bereiding

Laat de zilveruitjes even in koud water weken en spoel ze daarna goed af. Bak de spekblokjes. Kuis en snijd de champignons en laat ze even stoven (voeg wat citroen toe). Snij de ajuin in fijne stukjes en bak ze in het vet van de spekblokjes, voeg de suiker toe en laat karameliseren. Blus met de rode wijn en voeg de bouillon toe. Doe er de spekblokjes, zilveruitjes en champignons bij en breng op smaak en gewenste dikte.

Deze saus gaat heel goed bij gevogelte, wild en vlees.