Een visgerecht bestaande uit inktvis opgevuld met groentjes en rijst. Een slank en bovenop gezond gerechtje.
Inktvis met vulling voor 4 personen
– 4 lente-uitjes
– 4 teentjes knoflook
– 40 g pijnboompitten
– 100 g rijst
– 50 g krenten
– 2 eetlepels peterselie
– 2 theelepels citroenschil
– 2 theelepels citroensap
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui
– 1 chilipepertje
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1,2 dl witte wijn
– 800 fijnghakte tomaten uit blik
– 7 g bladpeterselie
– 8 inktviszakjes (een kleine 500 g)
Bereiding:
Eerst koken we de rijst goed gaar, daarna gieten we hem af en laten we de rijst afkoelen.
We verhitten 1 theelepel olie in een pan, hierin bakken we, op een laag vuurtje, de lente-uitjes en de helft van de knoflook.
Dan voegen we er de krenten, de peterselie, de citroenschil, het citroensap, de rijst en de pijnboompitten eraan toe. We kruiden bij met peper en zout.
Haal dan alles weer uit de pan en laat het geheel afkoelen.
We verhitten nu de rest van de olie en bakken hierin de ‘uiringen’ totdat ze een goudbruin kleurtje hebben.
Voeg naar eigen smaak wat chilipeper, paprikapoeder en de overige knoflook toe. Laat dit even mee bakken.
Dan voegen we de wijn toe, die we voor de helft gaan laten verdampen, hierna mag je de tomaten en het laurierblaadje toevoegen. We laten alles nu ongeveer een 30 minuten zachtjes koken.
De oven verwarmen we voor tot een 180°. Neem de inktviszakjes en vul ze op met het rijstmengsel, maak de inktviszakjes dicht met een prikker.
Schik ze mooi in een ovenschaal en giet de saus erover. Laat ze ongeveer een half uurtje bakken in de oven.