blog placeholder

Een overheerlijke stoofschotel met als hoofdingrediënt schapenvlees.

Gestoofd schapevlees voor 4 personen

– 1 kg in stukjes van ongeveer 25 g gesneden schapenvlees
– 5 eetlepels azijn
– 50 g vette ham
– 2 grote geraspte wortelen
– 1 grote gesnipperde ui
– 1 in vingerbrede stukken gesneden dunne prei
– 100 g gesnipperde spruitjes
– 5 eetlepels fijngehakte selderie
– 8 eetlepels bloem
– 100 g boter
– 1 blikje tomatenpuree (ongeveer 70 g)
– peper
– zout
– 1 bouillonblokje
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel verse marjoleinblaadjes
– 1 en halve dl jus van instant

Bereiding

Besprenkel het schapenvlees met azijn en leg het in een kom.

Roer de ham, wortel, ui, prei, spruitjes en selderie door elkaar.

Na het afdrogen van het schapenvlees met keukenrol, wentel je het lamsvlees door een deel van de bloem.

Warm de boter op en bak daarin het schapenvlees, onder het geregeld omscheppen, mooi bruin.

Doe het groentemengsel in de pan samen met de tomatenpuree.
Sluit de pan af met een deksel en smoor de groenten gaar, dit op een laag vuurtje.

Strooi dan peper en zout in de pan, voeg het bouillonblokje eraan toe en roer er een halve liter kokend water door. Sluit de pan weer af en laat het schapenvlees gedurende 60 minuten sudderen. Laat het schapenvlees sudderen totdat het gaar is.

De rest van de bloem met paprikapoeder en morjolein met de koude jus, roer je tot een glad papje. Roer daarna het papje door de inhoud van de pan. Laat alles dan 2 à 3 minuten koken.

Breng dan het geheel op smaak door aroma, peper en zout toe te voegen.