blog placeholder

Je kent het vast wel, je wilt wat lekkers op tafel zetten als lunch of uitgebreid ontbijt. We willen ook graag wat gezonds en lekkers op tafel zetten voor onszelf en onze kinderen. De meeste kinderen houden van pannenkoeken en wentelteefjes. Maar dat is niet echt gezond en snel klaar. Ik heb een recept waarbij je het lekkere van pannenkoeken en wentelteefjes voegt in mini pannenkoekjes met fruit! Het is snel, simpel en erg lekker!

 

Let op!! Voor dit recept kan je bijna alle fruit gebruiken, behalve ananas of kiwi.

Recept voor lekkere fruitpannenkoeken.

(voor twee volwassenen en een kind, of 4 kinderen (2-5 jaar), schrk niet kinderen (5jr of ouder) eten hier aardig wat van!)

 

Je hebt nodig: 

– Koekenpan

– grote kom (om in te mixen)

– rasp en mes

– spatel

– grote mok 

– Juslepel (om kleine hoopjes te kunnen maken van het beslag in de koekenpan)

 

 

 Dit is genoeg voor 2-3 grote eters of 3-4 kleine 

– 2 eieren (bij meer beslag per halve mok een ei erbij rekenen)

– melk

– zelfrijzendbakmeel

– kaneel (2 theelepels)

– bruine suiker ( 1 eetlepel)

– minimaal 2 stuks fruit (appel, banaan, peer)

 

Rasp eerst je fruit!

Doe de eieren, melk en zelfrijzend bakmeel in de kom, mix dit goed door elkaar. Doe de geraspte fruit, suiker en kaneel er goed doorheen roeren.

Bak de pannekoekjes op kleine hoopjes in de pan met een klein beetje boter (er kunnen drie pannenkoekjes tegelijk gebakken worden).

Maak er zoveel je wilt!

 

Eet smakelijk 

Tip: Serveer ze met een beetje yoghurt en honing 

Het beslag is één dag in de koelkast houdbaar.