blog placeholder

Zo maakt u een heerlijk nagerecht; flensjes met pruimencompote. Perfect voor de kerst of wanneer u een diner geeft. Een heerlijke combinatie, deze flensjes met compote van pruimen!

Benodigdheden: (6 personen)

  • 125 g bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 dl melk
  • 15 g gesmolten boter
  • wat extra boter
  •  poedersuiker

Uitvoering:

Zeef de bloem met het zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin de eieren. Klop de eieren door de bloem en voeg tegelijkertijd de melk toe totdat een glad beslag ontstaat. Roer de gesmolten boter erdoorheen. Het beslag moet de dikte hebben van dunne room. Bak hiervan circa 10 dunne flensjes van circa 18 cm doorsnede in wat boter. Vul de flensjes met de pruimencompote, vouw ze twee keer dubbel en bestrooi ze eventueel dun met poedersuiker.

Pruimencompote:

Bak in een sauspan 500 g ontpitte en gehalveerde rijpe pruimen in 30 g boter. Voeg direct 60 g suiker toe en kook de pruimen 8-12 min. op laag vuur tot ze uit elkaar vallen. Voeg dan 1 el cognag en 40 g gemalen amandelen toe.
 

eet smakelijk!