blog placeholder

9 heerlijke cocktails met aardbeien!!! 

Aardbeienbowl 

150 cl witte wijn

75 cl Sekt

12 cl grand marnier

50 g suiker

0,5 kg Aardbeien

 

13% alcohol

 

Was de aardbeien en snij ze in stukjes. Doe de aardbeien, grand marnier, een fles witte wijn en de suiker in een grote schaal. Zet de schaal enkele uren in de koelkast. Voor het serveren doe je er de rest van de witte wijn en sekt (koud) erbij. Roer nog eens goed.

 

Aardbei-ananasbowl

150 cl sekt

10 cl kirsch

Ananas

Aardbeien

 

14% alcohol

 

Kuis en snij 2 kg aardbeien in kleine stukjes. Doe dit ook voor 1 ananas. Doe het fruit in een schaal en doe de kirsch erover. Laat dit een uur rusten op een koele plaats. Voor het serveren giet je de ijskoude droge sekt erover. Zorg dat de kom met drank koel blijft.

 

Cointreau tropical

4 cl cointreau

12 cl rode druivensap

10 g suiker

Ijsblokjes

Kersen

Aardbeien

Kiwi

Sinaasappels

Perziken

Citroenen

 

10% alcohol

 

Bevochtig de rand van een glas met citroen en doop het dan in een bord suiker. Vul het glas met kleingesneden stukjes fruit. Doe de cointreau, druivensap en enkele ijsblokjes in een shaker en meng. Giet vervolgens over de vruchten. Kan je nog decoreren met citroen.

 

Rosanna

3 cl cinzano bitter

1 cl cointreau

4 cl sinaasappelsap

7 cl champagne

Aardbeien

Ijsblokjes

 

13% alcohol

 

Doe de ingrediënten samen met ijsblokjes in een shaker (de champagne niet) en schud goed. Giet door een zeef in een champagneglas. Vul naar smaak aan met champagne. Kan je decoreren met aardbeien.

 

Strawberry colada 

6 cl witte rum

10 cl ananassap

2 cl citroensap

2 cl aardbeiensiroop

5 cl cream of coconut

Aardbeien

Fijngestampt ijs

 

9% alcohol

 

Vul een longdrinkglas voor de helft met het ijs. Doe al de ingrediënten met enkele aardbeien in een blender en mix goed dooreen. Giet in een longdrinkglas en roer nog eens.

 

Strawberry Daiquiri

5 cl witte rum

1 cl citroensap

4 g suiker

Aardbeien

Fijngestampt ijs

 

32% alcohol

 

Doe de rum, citroensap, suiker, 5 aardbeien en het ijs in een blender en mix. Schenk in, in een cocktailglas. Kan je decoreren met aardbeien.

 

Strawberry fields

1 cl cointreau

14 cl champagne

Aardbeien

 

14% alcohol

 

Kuis en snij de aardbeien in kleine stukjes. Doe stukjes aardbeien in een champagneglas en doe daar de cointreau over. Vul de rest van het glas met ijskoude champagne. Kan je decoreren met aardbeien.

 

Strawberry margarita

4 cl witte tequila

2 cl cointreau

2 cl citroensap

2 cl aardbeiensiroop

10 g suiker

Aardbeien

Ijsblokjes

Citroenen

 

23% alcohol

 

Maak de rand van een glas nat met citroensap en doop het in een bord met suiker. Mix de tequila, cointreau, aardbeiensiroop en 6 aardbeien in de blender. Doe dit samen met ijsblokjes in een shaker en schud krachtig. Schenk door een barzeef in een cocktailglas. Kan je decoreren met aardbeien.

 

Strawberry milkshake

15 cl melk

4 cl aardbeiensiroop

Aardbeien

Vanille-ijs

 

0% alcohol

 

Doe de melk, aardbeiensiroop, een grote bol vanille-ijs en 6 aardbeien in een blender en mix goed. Serveer in een longdrinkglas.