De chocolade-sinaasappel-taart, geschikt voor elk feestje! Geliefd onder jong en oud en neemt slechts 30 à 40 minuten in beslag.
Chocolade-sinaasappelcrème-taart
Deeg
– 4 eiwitten
– 4 eetlepels water
– 200 g suiker
– 1 pakje vanillesuiker
– 4 eigelen
– 80 g bloem
– 80 g cakemaeel
– 1/5 afgestreken koffielepel bakpoeder
– chocoladepoeder
Vulling
– 2 à 3 sinaasappelen
– gehakte amandelen
– 1/2 liter room
– suiker
Bereiding (30 à 40 minuten)
Klop het eiwit met het water stijf en strooi geleidelijk aan de suiker en de vanillesuiker erbij en klop die erdoor.
Roer het eigeel, zeef de bloem, het cakemeel en het bakpoeder er gemengd overheen en roer het er doorheen.
Bak de taart in de voorverwarmde oven (175°).
Klop voor de vulling de room stijf en maak deze op smaak af met wat suiker.
Snijd de taart 1 of 2 maal overlangs door en vul hem met room.
Rooster snel de amandelen, laat ze dan afkoelen en bedek er de met room bestreken rand van de taart mee.
Bestrijk de taart glad met de rest van de room en garneer hem met schijfjes sinaasappel.