blog placeholder

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 grote kipfilets (ongeveer350 gram) of varkenshaas
  • 4 sjalotten
  • Sambal “Oelek” of sambal “Brandal”
  • Zoete ketjap (“Kakitiga”)
  • Citroensap
  • Knoflookpasta
  • Rijst (ongeveer 300/350 gram)
  • Peultjes of sperziebonen of perziken uit blik of taugé
  • Kroepoek

 

Bereiding (ongeveer 25 min.):

Zet een pan met water op voor de rijst. Snij de kipfilet en de uitjes in kleine stukjes. Bak de stukjes kipfilet in een wokpan of bakpan die hoge randen heeft.  Als het water inmiddels kookt, doe de rijst erin en laat deze ongeveer 8 min. zacht doorkoken. Leg de gebakken kip even op een bordje en bak de uitjes. Doe twee eierlepeltjes sambal, een half theelepeltje knoflookpasta en een theelepel citroensap bij de uien en bak dit nog even zachtjes mee. Zet hierna het vuur uit. Doe de kip bij de uien en doe flink wat ketjap in de pan, zodat de kip en uien erin gaan drijven.

Zet een pan met water op voor de groenten (in het geval van peultjes of sperziebonen). Taugé of perzikken kunnen er uiteraard koud bij worden gegeten. Giet de rijst af en laat deze nog 10/15 minuten nagaren in de pan met een deksel erop.

Als de groenten zijn afgegoten verwarm dan pan met het vlees in de ketjap en dan is alles klaar! De bedoeling is eerst rijst op te scheppen, dan wat kip en uien erover en dan wat van de ketjapsaus (let op: hoe meer saus, hoe pittiger). Eet smakelijk!