Een heerlijk recept! Appeltaart op grootmoeders wijze!
Appeltaart op grootmoeders wijze
Benodigdheden
Deeg
_ 200 g bloem
_ 100 g boter
_ 1 eetlepel olie
_ 15 g gist
_ 1/5de dl melk
_ 1 ei
Vulling
_ 6 appels
_ 1/2de koffielepel kaneel
Bedekking
_100 g bloem
_ 100 g gehakte amandelen
_ 200 g suiker
_ 100 g harde boter
Bereiding
Deeg
_ Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden,
_ Breek de gist in lauwe melk,
_ Laat de boter smelten,
_ Giet de melk en gist, gesmolten boter, olie en het ei in het kuiltje van de bloem,
_ Meng dit met een houten lepel tot deeg en laat even rusten,
Vulling
_ Schil de appelen en snij ze in grove stukken,
_ Smeer je taartvorm in met boter en bestrooi ze dan met bloem.
_ Rol het deeg uit en leg in de taartvorm, vorm ook de randen (kan je eventueel ook insmeren met eigeel),
_ Vul dit op met de appelen (je kan er ook rozijnen bijdoen als je wilt),
Bedekking
_ Verkruimel de harde boter, bloem, suiker en de amandelen en meng dit,
_ Strooi uit over de taart,
_ Laat de taart nu gedurende 20 minuten bakken in een oven op 225°C (+20 minuten onderwarmte)
Smakelijk!!