blog placeholder

Een heerlijk recept! Appeltaart op grootmoeders wijze!

Appeltaart op grootmoeders wijze

 

Benodigdheden

Deeg

_ 200 g bloem

_ 100 g boter

_ 1 eetlepel olie

_ 15 g gist

_ 1/5de dl melk

_ 1 ei

Vulling

_ 6 appels

_ 1/2de koffielepel kaneel

Bedekking

_100 g bloem

_ 100 g gehakte amandelen

_ 200 g suiker

_ 100 g harde boter

 

Bereiding

Deeg

_ Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden,

_ Breek de gist in lauwe melk,

_ Laat de boter smelten,

_ Giet de melk en gist, gesmolten boter, olie en het ei in het kuiltje van de bloem,

_ Meng dit met een houten lepel tot deeg en laat even rusten,

Vulling

_ Schil de appelen en snij ze in grove stukken,

_ Smeer je taartvorm in met boter en bestrooi ze dan met bloem.

_ Rol het deeg uit en leg in de taartvorm, vorm ook de randen (kan je eventueel ook insmeren met eigeel),

_ Vul dit op met de appelen (je kan er ook rozijnen bijdoen als je wilt),

Bedekking

_ Verkruimel de harde boter, bloem, suiker en de amandelen en meng dit,

_ Strooi uit over de taart,

_ Laat de taart nu gedurende 20 minuten bakken in een oven op 225°C (+20 minuten onderwarmte)

 

Smakelijk!!