blog placeholder

Voor het maken van appelcakejes heb je naast de ingrediënten die zó aan bod komen ook het volgende  nodig:

-Een oven 

-Een bakblik met ronde holle vormen (Kun je ook gebruiken voor muffins)

-Een weegschaal om de ingrediënten af te wegen

-Beslagkom

-Mes en eetlepel

-Handen met het vermogen om goed te kneden

De volgende ingrediënten heb je nodig voor het maken van 6 appelcakejes:

 

40/50 gram margarine (boter kan ook, heb ik zelf nooit uitgeprobeerd)

90 gram zelfrijzend bakmeel

40 gram bastaardsuiker

2 eetlepels ei

Een halve of driekwart appel

Kaneel

1 theelepel vanillesuiker (om de cakejes wat extra smaak te geven)

 

Hoe ga je te werk (stapsgewijs):

-Zorg voor de juiste ingerediënten en andere benodigdheden

-Kneed de juiste hoeveelheden margarine, zelfrijzend bakmeel, bastaardsuiker, ei en (vanillesuiker) tot een soepele deegbal in een beslagkom. 

-Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

-Snijd het deel van de appel in kleine stukjes. Niet te groot. Strooi er wat kaneel overheen. De hoeveelheid kaneel is niet zo belangrijk.

-Maak van de deegbal een cilindervorm en snijdt deze met een mes in 6 gelijke stukken. Elk stuk heb je nodig voor een cakeje. 

-Verdeel vervolgens de 6 stukken over het muffin bakblik. Zorg ervoor dat de hele ronde, holle vorm bedekt is met een laagje deeg. De zijkanten moeten opgehoogd worden tot aan de rand van de vorm.

-Verdeel daarna de appelstukjes over de 6 deegvormen. 

-Je kan vervolgens een kruimelige toestand maken door wat margarine, zelfrijzend bakmeel en bastaardsuiker bij elkaar te voegen en deze te verkruimelen tot kleine korrels. Dit kruimelmengsel kun je over de appelstukjes strooien. Zonder kan echter ook.

-Stop het bakblik in de oven en wacht een half uur. De geur in de kamer zal al gauw veranderen in die van smakelijke cakejes. 

-Als de cakejes klaar zijn, kun je ze beter nog even (8 minuten) laten afkoelen en vervolgens met een mes uit de ronde vormen snijden.

 

Eet smakelijk!