Een licht voorgerecht met ham en fruit voor 4 personen, binnen 10 minuten op tafel met eindeloze variatie-mogelijkheden zodat er iedere keer weer iets nieuws op tafel komt. (Zie ook bij Tip)
Nodig:
4 bordjes met kleine vorkjes en mesjes
scherp mes en snijplank
Ingrediënten:
200 gram witte of blauwe druiven
400 gram rauwe ham, parma ham of seranoham
2 eetlepels olijfolie
grof gemalen peper
beetje basilicum en peterselie, liefst vers en fijn gesneden
Bereiding:
Was de druiven en snijd ze doormidden of in vieren, eventuele harde pitjes verwijderen.
Verdeel de ham over de borden en besprenkel de ham met olijfolie en bestrooi het met de stukjes druif, strooi er daarna wat grofgemalen peper overheen.
Tip:
Meloen past hier ook heel goed bij, evenals kerstomaatjes en/of paprika. Dit kan als variatie gebruikt worden of in combinatie met de druiven.
Bij de verschillende soorten ham past Feta of Danish Blue ook heel goed.
Een versgebakken (ciabatta) broodje met kruidenboter ernaast leggen is ook een mooie en vooral lekkere variatie.
Een glas (witte) Muskat wijn past hier erg goed bij.