blog placeholder

Ratatouille. Heel makkelijk om te maken en erg lekker! Zeker de (kleine) moeite waard.

Ingrediënten:

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– 250 gram losse rijst

– 500 gram gehakt (rund en varken)

– 1 courgette

– 1 blikje tomatenpure

– 1 gele, 1 groene en 1 rode paprika

– 2 blikken gehakte tomaten

– 1 klontje margarine

– paprikapoeder, cayennepeper en basilicum

 

Bereiding:

Schil de ui, was de paprika’s en de courgette en snijd ze in stukjes. Vergeet niet de pitjes en het witte gedeelte uit de paprika’s te halen.

Smelt de margarine op een zacht vuurtje in een grote ondiepe pan.

Voeg de ui toe en roer even.

Pel de knoflook, doe hem door de knijper en voeg hem toe. Laat dit enkele minuutjes stoven.

Strooi een koffielepel paprikapoeder en een beetje cayennepeper over. Blijf af en toe goed roeren.

Voeg de rijst erbij en roer goed om zodat hij helemaal gaat glanzen.

Nu moet je de blikken tomaten uitkiepen in de pan, één leeg blik vullen met warm water en dat ook in de pan gieten.

Voeg de courgette en paprika toe aan de rest in de pan. Nu weer even goed roeren.

Strooi er een koffielepel basilicum of marjolein over en leg een deksel op de pan. Zorg dat het vuur niet te hoog staat: het mengsel mag alleen zachtjes pruttelen. Voorlopig niet meer roeren.

Doe het gehakt in een pan op een matig vuurtje en bak het korrelig door er de hele tijd met een vork in te prakken. (of maak er kleine gehaktballetjes van)

Controleer af en toe of de rijst niet droogkookt voordat hij gaar is, want dan brandt hij aan. Om dit goed te kunnen zien, steek je een vork tot op de bodem en houdt je hem schuin. Als je geen vloeistof meer ziet, moet er wat warm water bij. Na ongeveer 20 minuten is je ratatouille gaar. Proef voor de zekerheid een korreltje rijst en een stukje paprika: ze moeten allebei zacht zijn. 

Voeg de inhoud van het blikje tomatenpure en het gehakt toe. Roer nog een keer heel goed. 

 

BON APPETIT !