blog placeholder

In de Var vind je in de moestuin nog vaak snijbiet. Deze vergeten groente lijkt wat op spinazie, maar is minder bitter van smaak. Deze bereiding van de groente is verrassend van smaak en eenvoudig te bereiden.

Snijbiet op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 1 bos snijbiet (indien je dit niet vind kan je ook spinazie gebruiken)
  • olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel fijn gehakte rozemarijn
  • 60 gr rozijnen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwijder de stelen van de snijbiet (of van de spinazie)
  • Snij de bladeren klein
  • Verhit in een grote koekepan olijfolie. Zorg ervoor dat de olie zeer heet is.
  • Voeg de suiker toe en laat die ongeveer 1 min licht karameliseren.
  • Voeg dan onmiddelijk de rozemarijn en de snijbiet toe.
  • Bak de snijbiet ongeveer 1 tot 1,5 min terwijl je ze voordurend omschept. De snijbiet zal slinken tot ongeveer de helft van z’n volume.
  • Voeg dan de rozijnen en de pijnboompitten toe
  • Bak alles nog ongeveer 1 tot 1,5 min op een zeer hoog vuur totdat het overtollige vocht verdampt is. Constant de groente omscheppen zodat hij niet aanbrandt.
  • Strooi naar eigen smaak peper en zout over de groente en schep hem in een voorverwarmde schaal en serveer direct.