Soep van een groente die een beetje in de vergetelheid is geraakt de afgelopen jaren. Ik was eerst een beetje sceptisch maar besloot toch om het een keertje te proberen. Omdat het me dusdanig goed bevallen was bedacht ik me dat ik mijn recept via internet te delen, uiteraard hoor ik graag jullie reactie als je het geprobeerd hebt.
Wat heb je nodig:
+/- 250 gram Postelein
1 uitje
2 á 3 eetlepels roomboter
2 worteltjes
1 middelgrote aardappel
1,5 liter water
1 bouillon blokje
Pak een grote soeppan, doe hier de roomboter in met de uitjes. Laat de uitjes lekker fruiten tot ze mooi lichtbruin zijn. Was in de tussen tijd de Postelein en verwijder de wortels. voeg vervolgens de postelein bij de uitjes en laat deze kort mee bakken.
Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe bij de uitjes en postelein.Schil de aardappel en worteltjes en snij beide in blokjes en doe deze vervolgens ook in de pan. Laat het een minuutje of 20 lekker koken.
Eventueel kun je naar smaak nog wat peper toevoegen, of voor de liefhebbers wat paprikapoeder.
Vervolgens kun je de soep serveren en lekker smullen.