blog placeholder

Weleens een pompoen zien liggen bij de supermarkt, altijd een keer willen proberen maar geen idee wat je er mee kan doen? Dit is een lekker recept voor een heerlijke pompoensoep.

Ingrediënten voor 2 personen

Scheutje olijfolie, 1 pompoen van ongeveer 1 kilo, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, bosje verse koriander, 1,75 liter groentebouillon en 250 ml witte wijn(is optioneel, 2 liter bouillon is ook heerlijk), 125 ml creme fraiche of koksroom, peper en zout naar smaak.

Hulpmiddelen:

Mes,schiller, snijplank, grote pan en een staafmixer.

Voorbereiding:

Pompoen schillen en in 4 snijden. Pitten en draden verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden. Sjalotjes schoonmaken en in halve ringen snijden. Knoflook schoonmaken en persen.

Bereidingswijze:

Grote pan met scheutje olijfolie op het vuur zetten. Als de olijfolie op temperatuur is zet je de knoflook en sjalotjes zacht aan. Als de sjalotjes glazig zijn voeg je de pompoen toe en laat je het geheel met goed roeren ongeveer 5 minuten bakken. Voeg daarna de verse koriander naar smaak, groentebouillon en wijn toe en breng het geheel aan de kook. Als het kookt zet je het gas laag en laat je de pompoen langzaam gaar stoven. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Als de pompoen gaar is zet je het gas uit en pureer je alles tot een lekkere stevige soep.Vindt je het te dik doe er dan nog wat bouillon bij, ook een tip voor de zomer. Maak het af met creme fraiche of koksroom. Peper en zout naar smaak. Extra tip: er iets meer zout in doen dan je gewend bent, als de pompoenoep niet meer gloeiend heet is ‘verliest’ het een beetje zijn zoute smaak.

Serveertips

Serveren met knoflook/koriander naanbrood

(van het merk Patak, 2 stuks per verpakking genoeg voor 4) en wat vers gehakte koriander en een scheutje extra room voor de liefhebber.