blog placeholder

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Ingredienten
Voor de polenta:
-1,5 L groentebouillon
-2 eetl boter
-300 G polenta
-200 ml crème fraîche
-200 G fontina-kaas, in kleine blokjes
-zout en peper
Voor de paddestoelen:
-1/2 eetl boter
-300 G gemengde paddestoelen (zoals cantharellen, shil-takes, boleten, champignons.) steeltje verwijderen en in plakjes
-zout en peper
voor de saus:
-250 ml room
-250 ml groentebouillon
-100 ml witte wijn
-2 eetl truffelolie
-enkele takjes bieslook, ter garnering

1. Maar eerst de polenta. Breng de bouillon aan de kook, voeg een eetlepel van de boter toe en draai het vuur laag

2. Voeg de polenta beetje bij beetje toe en blijf roeren met een houte lepel of garde om klonteren te voorkomen

3. Laat de polenta al roerend gaar worden – zodra het een samenhangend geheel is dat loslaat van de rand is de polenta gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten

4. Roer de rest van de boter, de kaas en de crème fraîche door de polenta

5. Bereid de paddestoelen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de paddestoelen rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper

6. Maak de saus door de room, bouillon en wijn samen tot de helft in te koken.
Klop de truffelolie erdoor

7. Serveer de polenta met de paddestoelen en saus. Garneer met bieslook