Voor de fijnproever een gemakkelijk te bereiden ovenschotel met zuurkool als basisingrediënt.
Zuurkoolschotel voor 4 personen.
Ingrediënten:
– 150 gram aardappelpuree
– 1 pakje zuurkool naturel
– 1 pond rundergehakt
– 1 blikje ananasstukjes
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– sambal en ketjap manis
– paneermeel
– boter
Bereiding :
Gehakt kruiden met peper, zout en nootmuskaat en rul bakken samen met gesnipperde uien; toevoegen sambal (1 of 2 theelepels), heel fijn gesnipperde knoflook en flinke scheut ketjap.
Zuurkoolvocht opvangen en zuurkool fijn snijden.
Puree bereiden volgens aanwijzing op pak (smeuiig) en toevoegen nootmuskaat, kruidnagelen en beetje zout.
Langwerpige ovenschaal ( of 2 ronde schalen) invetten met boter en met paneermeel bestrooien.
Achtereenvolgens aanbrengen : laagje puree, gehakt/ uimengsel, zuurkool, ananas ( naar behoefte), zuurkoolnat en puree. Oppervlak paneren en klontjes boter aanbrengen.
Verwarmen in midden van oven, temperatuur 200 gr. C, 35- 40 min. tot korst bruin is.
EET SMAKELIJK.