blog placeholder

Voor de fijnproever een gemakkelijk te bereiden ovenschotel met zuurkool als basisingrediënt.

Zuurkoolschotel voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 150 gram aardappelpuree

– 1 pakje zuurkool naturel

– 1 pond rundergehakt

– 1 blikje ananasstukjes

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– sambal en ketjap manis

– paneermeel

– boter

 

Bereiding :

Gehakt kruiden met peper, zout en nootmuskaat en rul bakken samen met gesnipperde uien; toevoegen sambal (1 of 2 theelepels), heel fijn gesnipperde knoflook en flinke scheut ketjap.

Zuurkoolvocht opvangen en zuurkool fijn snijden.

Puree bereiden volgens aanwijzing op pak (smeuiig) en toevoegen nootmuskaat, kruidnagelen en beetje zout.

Langwerpige ovenschaal ( of 2 ronde schalen) invetten met boter en met paneermeel bestrooien.

Achtereenvolgens aanbrengen : laagje puree, gehakt/ uimengsel, zuurkool, ananas ( naar behoefte), zuurkoolnat en puree. Oppervlak paneren en klontjes boter aanbrengen.

Verwarmen in midden van oven, temperatuur 200 gr. C, 35- 40 min. tot korst bruin is.

EET SMAKELIJK.