blog placeholder

Dit is echt een recept om uw familie en/of vrienden een mee te verrassen, Bijvoorbeeld tijdens een gezellig etentje maar natuurlijk ook bij het kerstdiner. Dit recept is zeer simpel en snel te bereiden als je de kook tijd van de peren niet mee telt. Ik denk dat je bij elkaar een kwartiertje bezig bent met de bereiding, Maar let op: De tijd om dit desert te maken is ongeveer een uur. Veel kook plezier hier mee en suc6.

 ingredienten:  4 stevige peren 

                        250ml water
                        100g suiker
                        60g cacaopoeder
                        75g chocolade

 

De bereiding:

schil de peren maar laat het steeltje zitten. Wikkel de peren in aluminiumfolie (makkelijk is om een vierkant stuk af te schuren en de peer in het midden te zetten en dan het folie om de peer heen vouwen). Leg de peren in een pan met de steeltjes tegen de zijkant. Voeg zo veel water toe dat de peren 2/3 onderstaan. Breng het water aan de kook en laat het 45 minuten op de laagste stand  doorgaren. in de tussen tijd kan je de saus maken. Roer de suiker en de cacaopoeder door elkaar en voeg water toe onder voordurend roeren tot er een gladde massa ontstaat. Breng de rest van het water aan de kook. Giet al roerende het hete water bij het cacao-suiker mengsel. Giet het mengsel terug in de kookpan en breng het al roerende aan de kook. Neem pan van het vuur en voeg de chocoladecouverture toe en roer tot deze is gesmolten. Haal de peren uit het folie en leg deze op een bord. Giet nu voorzichtig de chocolade saus over de peer en serveer direct.

Eetsmakelijk!!