blog placeholder

Een lekker dessertje bestaande uit een dosis aantrekkelijke ingrediënten.

Voor 4 personen

– 4 grote peren
– 1 eetlepel citroensap
– snufje kaneel
– gemberpoeder
– kruidnagelpoeder
– 3 eetlepels suiker
– 1/4 l witte wijn
– 100 g kwark
– 1/4 l koffiemelk
– 1 eetlepel rozijnen
– 1 theelepel bessengelei
– 1 eetlepel halzelnoten
– 1 eetlepel chocoladevlokken
– 1/8 l slagroom

Eerst en vooral de peren goed wassen, ze schillen, doormidden snijden en het klokhuis verwijderen. Daarna wrijf je ze in met citroensap.

Je legt de halve peren in een pan en bestrooit ze met gemberpoeder, kruidnagelpoeder en suiker. Je giet er wat water bij en laat ze gaar koken.

Dan giet je de wijn erbij en laat die enkele minuten mee inkoken.

Je neemt de peren eruit en legt ze op een schotel.

Nadat je de koffiemelk en de kwark hebt geroerd, voeg je er 1 eetlepel suiker, de rozijnen, de bessengelei en de gemalan hazelnoten aan toe en je roert die er ook doorheen.

Je vult de halve peren op met het mengsel en je gier er de saus omheen.

Garneren kan je doen met de chocoladevlokken en de slagroom.