blog placeholder

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke salade, kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! bon appetit!

Pennesalade met tonijn en peultjes

ingredienten

-400 G penne
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, in halve ringen
-2 tenen knoflook, uit de pers
-4 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
-200 G peultjes, beetgaar gekookt
-12 zwarte olijven, gehalveerd
-1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
-1/2 bosje basilicum, kleingesneden
-versgemalen zout en peper

1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe over in een schaal en laat koud worden

2. Verhit de olie in een pan en bak ui en knoflook een minuut aan. Roer door de penne

3. Schep de tomaat, peultjes, olijven, tonijn en basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.