blog placeholder

Pavlova is een lekker toetje vernoemd naar de Russische balletdanseres, Anna Pavlova. Het recept is waarschijnlijk ten ere van haar gemaakt in de jaren 1920 toen ze door Australie en Nieuw-Zeeland tourde. Hieronder leg ik uit hoe je het maakt.

De ingredienten die je nodig hebt zijn:
– 3 eiwitten
– zout
– 175 gr bastersuiker
– 300 dl slagroom
– fruit naar eigen keuze

Pak de drie eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Het eigeel kan je misschien wel voor een ander lekker recept gebruiken. Doe de eieren in een grote kom en doe er een snufje zout bij. Nu moet je het mixen totdat het kleine pieken gaat vertonen. Roer nu beetje bij beetje de suiker door het mengsel heen. Leg op een schaal een stuk bakpapier. Doe nu ongeveer 3/4 van het mengsel op de schaal en strijk het plat. Gebruik het overige 1/4 van het mengsel om een rand te maken. Zet hem nu 1 uur en een kwartier in een voorverwarmde oven op 140 graden. Zet de oven na de aangegeven tijd uit, en laat de pavlova afkoelen in de oven. Nadat hij is afgekoeld haal je hem uit de oven en doe je de geklopte slagroom in de pavlova. Maak het af door je er fruit op te doen, zoals peer, perzik, aardbei, etc.