blog placeholder

Een artikeltje, over het maken van pasta saus, niet moeilijk, en makkelijk uit te voeren.

Recept voor pasta saus.

Benodigdheden:

1-3 blikjes tomatenpuree.

Champignons.

1-2 teentjes knoflook.

1-2 paprika (kies zelf een kleur).

250-500 gram Gehakt.

1 Blikje smack ham, of gewone ham.

(als je een van de ingredienten niet lekker

vind, kan je deze natuurlijk altijd weglaten).

Kijk voor hoeveel mensen je moet koken,

en kies aan de hand daarvan hoeveel je gebruikt.

als je in je eentje bent neem je overal 1 van (250 gram vlees).

ben je met ze 5e-6e neem je natuurlijk 

overal 2-3 van en (500 gram vlees).

 

Kruiden:

Dille voor bij de tomatenpuree.

Tijm voor bij de gehakt, en ham.

Basilicum voor de pasta.

En een beetje peper en zout.

(voeg alleen tijm toe voor het koken de rest pas na het koken)

 

Kruiden en knoflook vermalen indien nodig.

Paprika en champignon in stukjes snijden.

Ham in kleine stukjes snijden.

En de gehakt rullen.

 

Koken:

Doe wat olijfolie/olie in de pan en rul eerst de gehakt.

Voeg de ham blokjes, knoflook, champigons en paprika toe,

en laat het even warm worden.

Voeg dan de tomatenpuree toe.

Wacht tot het goed warm is, als je klaar bent,

kun je de peper, zout, dille, en basilicum erbij strooien

indien gewenst.

En voor wat extra zoetheid voeg je wat suiker toe.

Eetsmakelijk.