Ingrediënten:
- 300 gram penne of macaroni (ga voor volkoren als je extra gezond wil eten!)
- Broccoli
- 1 blikje tonijn op water
- 4 eetlepels groene pesto
- Scheutje olijfolie
- Zakje pijnboompitjes
- Zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°. Spoel de broccoli en snij deze in hele kleine roosjes, ongeveer een centimeter groot. Doe de roosjes in een ovenschotel, doe er een scheutje olijfolie bij en strooi er wat zout overheen. Schuif dan de schotel in de oven en laat de broccoli gaar worden (ongeveer 20 min.).
Ondertussen kun je de pasta opzetten en de pijnboompitjes in een droge pan wat opbakken tot ze bruin zijn. Doe 4 eetlepels pesto in een schaaltje en doe er ongeveer evenveel olijfolie bij om het wat dunner te maken. Giet de pasta af en roer het pestomengsel in. Voeg daarna de broccoli en de tonijn toe (wel eerst afgieten). Als laatste de pijnboompitten en dan goed roeren. Eet smakelijk!