blog placeholder

Dit heerlijke lichte gerecht, eenvoudig en snel te maken, valt beslist bij iedereen in de smaak. Indien u vegetarisch bent is dit gerecht ook zonder scampi’s zeer smakelijk!

benodigdheden voor 4 personen:

  • 400 gr pasta, bv. tagliatelli of spaghetti
  • 600 gr gepelde scampi (of reuzengarnalen) zonder staart
  • 100 gr rucola
  • 250 gr champignons (kastanjechampignons en/of andere paddestoelen kunnen ook worden gebruikt)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 100 gr gepelde walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout, peper
  • olijfolie
  • stuk harde italiaanse kaas, bv. Grana Padano

bereiding:

Laat de scampi goed uitlekken en dep ze zoveel mogelijk droog * snipper de gepelde ui en fruit deze in een scheutje verhitte olijfolie (in wok of koekenpan) * pel de knoflookteentjes en pers ze boven de glazige uitjes * was en snij de courgette en paprika in kleine stukjes, borstel evt. zand van de paddestoelen en snij ze in grove stukken, voeg alles toe aan de uien en roerbak het groentenmengsel * kruid het groentenmengsel naar smaak met wat zout en peper * breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar * bak ondertussen in een andere pan in ca. 3 minuten de scampi mooi lichtbruin in een scheutje verhitte olijfolie * kruid de scampi tijdens het bakken met kerriepoeder * hak de walnoten in grove stukken en meng ze door het groentenmengsel * meng vlak voor serveren de rucola en de scampi door het groentenmengsel * serveer de pasta in mooie diepe kommen of borden met het groenten-scampimengsel * strooi er grof geraspte kaas over.

tips:

  • om de rucola fris en knapperig te houden is het belangrijk dat deze pas vlak voor het serveren met de groenten gemengd wordt
  • bak de scampi zeker niet te lang, dan kunnen ze taai worden.
  • lekker met een frisse salade van rucola, kerstomaatjes en mini-mozzarella!
  • door de grote variatie aan ingredienten is deze pasta ook zeer geschikt voor vegetariers indien men de scampi weglaat!
  • goed te combineren met een heerlijk frisse witte wijn zoals Chablis.

Eet smakelijk!