blog placeholder

Pasta anders dan de standaard bolognese. Uiteraard kun je naar eigen smaak diingen toevoegen, maar zoals hij hier beschreven is, eet je je vingers er bij op!

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 3 uur en 45 minuten

Voor 4 personen

Ingrediënten:

6 stukken ossenstaart, 500 g rundergehakt, olijfolie, klontje boter, bloem, 1 ui, 4 tenen knoflook, 5 dl runderbouillon, 2,5 dl droge witte wijn, 400 g gepelde tomaten uit blik, 2 laurierbladeren, 6 kruidnagelen, zout en peper, 1 pak spaghetti of andere pasta, 1 bakje champignons, geraspte kaas.

Bereiding:

Kruid de ossenstaart met zout en peper en haal deze door de bloem. Verhit een scheut olijfolie in een ruime braadpan en bak de ossenstaart op middelmatig vuur bruin. Leg de ossenstaart op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit een nieuw scheutje olie. Fruit hier de ui op laag vuur tot hij glazig is. Voeg de schoongemaakte champignons toe (snijd ze met een rvs eisnijder voor mooie gelijke plakjes) en bak deze mee.

Voeg bouillon, tomaten, wijn, kruidnagels, laurier en de geperste knoflooktenen toe en leg hier de stukken ossenstaart in. Laat dit een paar uur zachtjes sudderen en draai af en toe de stukken ossenstaart om.

Haal de stukken ossenstaart uit de pan en haal het vlees van de botten (het vlees is gaar als het makkelijk van de botten loslaat). Bak in een koekenpan het gehakt op hoog vuur rul en bruin. Doe al het vlees weer in de braadpan, door het gehakt wordt de saus wat dikker.

Kook in een grote pan de pasta al dente, laat deze uitlekken, schep er een klontje boter door en serveer de saus er apart bij. Uiteraard wordt de kaas er naar smaak op het bord overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

TIP: Als je niet zo lang in de keuken wilt staan laat dan de ossenstaart weg, je mist dan wel die unieke smaak maar het is nog steeds erg lekker.