blog placeholder

Maak zelf deze heerlijke, romige soep. Door alle paprika’s is het echt een vitaminebom. Lekker als voorgerecht bij een grote maaltijd maar ook heerlijk als hoofdgerecht met wat stokbrood en tapenade.

Dit recept is genoeg voor 4 kommen soep.

Wat heb je nodig:

  • 5 paprika’s
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 150 ml droge, witte wijn
  • Kippenbouillonblokjes voor 350 ml bouillon
  • 350 ml water
  • 200 g crème fraîche

Wat moet je doen:

  • Was de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.
  • Schil de uien en snijd ze in ringen.
  • Pers de knoflookteentjes uit.
  • Bak de ui en het knoflook in het olijfolie bruin in een grote pan.
  • Voeg het bloem bij de uien en bak het mee totdat het bruin begint te verkleuren.
  • Voeg de paprikastukjes aan het mengsel toe.
  • Giet de wijn in de pan en laat het geheel een half uur zachtjes koken op een laag vuurtje.
  • Maak ondertussen kippenbouillon door de blokjes op te lossen in kokend water.
  • Zet het bouillon opzij. Het is niet erg als het wat afkoelt. Voeg het kippenbouillon aan de soep toe.
  • Pureer de soep met een keukenmachine. Zeef de soep om de velletjes van de paprika eruit te halen. Zorg dat je niet teveel van de paprika eruit haalt.
  • Warm de soep weer zachtjes op.
  • Schep een lepel soep in een kommetje en vermeng dit met de crème fraîche. Giet beetje bij beetje het crème fraîche mengsel bij de soep. Als je dit te snel doet, zal de soep gaan schiften.
  • Warm de soep op maar breng het niet meer aan de kook.
  • Breng de soep eventueel op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk!