Een niet alledaags gerechtje op eenvoudige wijze uitgelegd en dus gemakkelijk te bereiden. Verras de uitgenodigde met Paling in tomatensaus.
Voor 4 personen:
– 2 gestroopte en schoongemaakte palingen (ongeveer 1 kg)
– 3 eetlepels olie
– 1 grote uit (fijngesnipperd)
– 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
– 4 eetlepels tomatenpuree
– peper
– zout
– 4 eetlepels geurige azijn
– aroma
Na het snijden van de paling snij je hem in vingerlange stukken.
Verwarm de olie, fruit de ui goudgeel en bak de peterselie even mee.
Kook 3 dl water in een pan en voeg er de tomatenpuree, peper en zout aan toe, laat dit een 10 min. koken.
Schep daarna de helft van de tomatensaus over in de grote pan, leg de stukken paling erin en schep er de rest van de saus over.
Giet de azijn over de paling, zodra de saus kookt sluit je de pan af met een deksel en draai je het vuur op laag.
Laat de paling ongeveer 15 à 20 minuten gaar worden, daarna leg je de paling op een voorverwarmd bord.
Proef de saus, verdun indien nodig met warm water of bouillon en kruid bij met bv. zout, peper, aroma of azijn, dit naar eigen voorkeur.