Een heerlijk voorafje!
Verras uw vienden en familie met deze heerlijke raapstelensoep!
Raapstelensoep
Voor personen
Bereiding: 40 min/ 1 uur
Energie per portie
– 165 kcal
– Eiwit 6 g
– Vet 9 g
– Koolhydraten 9 g
Ingredienten
– 500 g kalfsgehakt,
– zeezout
– 1 ei, losgeklopt
– 4 tl currypasta (Patak’s, supermarkt)
– 1½ l water
– 150 g snelgarende witte rijst
– 3-4 bossen raapsteeltjes, schoongemaakt
1. Neem 75 g kalfsgehakt, zout het stevig, draai er balletjes van, breng ze aan de kook in het water en laat 30 minuten op zacht vuur trekken. Zeef de balletjes eruit en verwijder ze (kracht en smaak zitten nu in de bouillon).
2. Maak intussen het resterende gehakt aan met ei en currypasta; draai er balletjes van en kook ze met de rijst gaar in de bouillon.
3. Hak de raapstelen grof en laat ze nét verwarmen in de soep, serveer direct.
TIP
Bestrooi met geraspte kaas!
Lekker fris voor de smaak!