blog placeholder

Koninginnedag is weer in zicht en dat moet gevierd worden met Oranjecake! Een heerlijk en gezond alternatief voor de welbekende tulbandcake.

Wat heb je nodig? 1/4 theelepel zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels kaneelpoeder, 125 ml. zonnebloemolie, 2 eieren, 175 gr. kristalsuiker, 250 gr. geraspte worteltjes, 150 gr. rozijnen, 1 sinaasappel

Verder nog iets? Ja, een tulband of cakevorm, 2 beslagkommen, eventeueel een lint

En dan? Warm de oven voor op 150 graden. Mix de zonnebloemolie en de suiker in een kom, voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig geheel. Schep vervolgens de rozijnen en geraspte wortel toe. Pers de sinaasappel en voeg het sap en een klein beetje rasp toe aan het mengsel. Neem een tweede beslagkom en meng hierin de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout. Roer het wortelmengsel erdoor en doe het beslag in een ingevette bakvorm (bij voorkeur tulband). Zet de cake op een bakplaat in het midden van de oven en bak af in 75 minuten. Haal de cake na het bakken direct uit de oven en plaats deze op taartbord om af te koelen (let op, bij een tulband de cake eerst omdraaien). Om het geheel een feestelijk tintje te geven kun je de taart versieren met een vrolijk lint.

Eet smakelijk!