blog placeholder

Meerdere verjaardagen heb ik deze tapenade gemaakt. Het is een eigen recept. En lekker….! Vooral als je enkel verse ingrediënten gebruikt en er de tijd voor neemt. 

Serveer het op een feest, verjaardag of bbq met wat stokbrood/ Turks brood/ of dergelijke.
En zorg er vooral voor dat degene tegen wie je praat ook een hapje hiervan heeft genomen…

Het recept voor deze olijftapenade zal ik stap voor stap uitleggen.

Tapenade kun je op verschillende wijzen maken. Bij deze tapenade heb je slechts enkele ingrediënten nodig.

De ingrediënten

  • Groene (knoflook) olijven, groot potje/blikje 
  • Zwarte olijven, klein potje/blikje 
  • 2-4 Knoflooktenen 
  • Zongedroogde tomaten 
  • Beetje citroensap 
  • Scheutje olijfolie 
  • Verse peterselie 
  • Verse bieslook 

Het is ook lekker om verse basilicum toe te voegen. Sommigen voegen bijvoorbeeld ook anjovis toe of nootjes. 

Do and Don’t:

Wat ik vooral kan afraden is om alle ingrediënten fijn hakken met een hakmachine! De smaak wordt echt heel vies en dan kun je het weggooien. Ik raad aan om er de tijd voor te nemen en alle ingrediënten met de hand fijn te hakken. Voor de knoflook en kruiden zou je eventueel wel de hakmachine kunnen gebruiken. Met de hand alles zeer fijn snijden lijkt veel werk, maar het resultaat is er ook zeker naar! Gebruik bij voorkeur een groot keukenmes of kaasmes. Dat gaat sneller dan een klein mesje.

Stap voor stap:

  1. Snijdt de olijven zeer fijn met een mes 
  2. Snijdt de zongedroogde tomaten zeer fijn 
  3. Pers de knoflooktenen 
  4. Snijdt de kruiden zeer fijn (naar eigen smaak) 
  5. Meng alles door elkaar in een bak 
  6. Doe hier een scheut olijfolie bij, zodat het mengsel beter bij elkaar blijft plakken 
  7. Doe een klein beetje citroensap hierbij en meng het weer 
  8. Laat het geheel afgedekt een paar uur in de koelkast rusten. Proef het af.

Serveren met wat brood. Smakelijk eten!

 

Om me te bedanken voor dit artikel zou je op een willekeurige link of willekeurig artikel kunnen klikken hieronder of hiernaast zodat ik iets bijverdien. Bedankt!