blog placeholder

De Noni is een tropische vrucht die enkel te vinden is in het zuidoosten van Azië en op de eilanden in de Pacific Ocean. Deze vrucht heet ook wel de “rottekaasvrucht”, dit heeft alles te maken met de geur van de vrucht. Er wordt beweerd dat de Noni, de vrucht met de meeste kwaliteit op aarde is. De Noni vrucht heeft een bijzondere helingskracht en diverse gezondheidsvoordelen.

Wat voor vrucht is de Noni?

De Noni vrucht is een groene vrucht in de vorm van een ei. De vrucht kan ook aan de buitenkant wit zijn, dit is afhankelijk van in welke fase de vrucht zit in het rijpingsproces. Er zitten bobbels op de buitenkant en de binnenkant is wit met donkere zaadjes. Het vruchtvlees ruikt naar rotte kaas. Hoewel deze vrucht rauw in Azië wordt gegeten, is deze vrucht niet heel smakelijk.

De Latijnse naam voor de Noni is de “Morinda Citrifolia”. Je zou hierdoor kunnen denken dat deze vrucht hoort bij de citrusvruchten. Deze vrucht hoort echter bij de “Rubiaceae familie”. Dit zijn koffieplantjes. De Noni plant staat het liefst op een schaduwrijke plaats. Met anderhalf jaar is deze plant volwassenen. De plant kan een hoogte van 9 meter bereiken en de vrucht kan 15-20 cm groot worden. De bladeren zijn donkergroen. De plant kan in verschillende ondergronden staan, zelfs als deze ondergronden te veel zout bevatten. De plant levert 4 tot 8 kilo fruit per maand en geeft het hele jaar door fruit. De plant is dus niet afhankelijk van het seizoen en heeft ook het hele jaar bloemen. De plant vertoont hierin ook grote verschillen met andere fruitbomen.

Voordelen van de Noni

De Noni vrucht wordt al jaren ingezet om bepaalde fysieke problemen en ziektebeelden te bestrijden. Het wordt dan ook als een superfood gezien. Hieronder een aantal gezondheidsvoordelen:
– Het vermindert allergieën

– Het vermindert ontstekingen, kanker en spijsverteringsproblemen

– Het verminderd chronische pijn en chronische vermoeidheid

– Het verlaagt de bloeddruk

– Het bestrijdt een aantal auto-immuunziekten, zoals Lupus, de ziekte van Crohn, lupus en H.I.V.

– Het verbetert de zuurgraad in het lichaam en reguleert verschillende hormonen.

– Het stabiliseert de suikerspiegel, wat een root voordeel is voor diabetici.

– Het vermindert stress en depressies.

Waar kun je Noni fruit kopen?

Noni Fruit is (nog) niet te koop bij reguliere supermarkten. Je kunt dit soms wel in natuurwinkels kopen, maar lang niet in iedere natuurwinkel. De meeste kans heb je in een speciale superfood winkel. Deze vind je in de grote steden. Je kunt Noni fruit ook online kopen bij diverse webshops.

Is Noni fruit echt eetbaar?

In sommige landen wordt de Noni vrucht rauw gegeten. Echter de smaak en geur zijn niet echt lekker. Vaak wordt het alleen gedronken als vruchtensap. Wanneer Noni met verschillende andere vruchten wordt aangelengd tot een sap, dan is deze sap vaak goedkoper. Ook is de smaak dan beter. Pure noni sap is ook te koop. Je kunt de sap gemakkelijk toevoegen aan een smoothie. Van puur Noni sap drink je namelijk geen heel glas, maar paar druppels. Er zijn ook Noni capsules verkrijgbaar.