Aangezien we weer midden in een strenge winter zitten, kunnen we ons thee uurtje zeker niet vergeten. Maar wat is een thee uurtje zonder een lekkere traktatie?
Toch willen we een beetje denken aan onze lijn en niet meteen alle vette ingredienten bij elkaar gooien. In dit recept wordt olie gebruikt ipv boter, wat veel gezonder is en minder dikmakend is.
In het volgende recept wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een lekkere appeltaart snel kunt maken.
Veel succes en natuurlijk eet smakelijk!
Het Deeg:
400 gr bloem
180 gr olie kimat
mespuntje zout
75 gr basterdsuiker kimat
zakje vanille suiker
klein ei losgeklopt
De Vulling;
1 kilo appels gesnipperd
1 el citroensap
40 gr suiker
1 tl kanee;
1 tl gemberpeoder
rozijnen naar keuze
Doe alles bij elkaar om het deeg te vormen en leg het in een ronde plaat. Druk het mooi aan en leg het daarna in de koelkast. Ik zelf leg altijd wat bakpapier in de ronde vorm, zo is het daarna makkelijker om de taart er uit te halen.
In de tijd dat het deeg in de koelkast staat, wordt de vulling gemaakt.
Doe alles bij elkaar en leg het daarna op het deeg.
Bak de taart op 200 graden voor 60 min.