blog placeholder

Ndizi Na Nayama

Dit is de naam Swahili voor een recept van gestoofd vlees met banaan. Het vindt zijn oorsprong in het Oost -Afrikaanse land Tanzania. Dit recept is geschikt voor een gerecht geschikt voor 6 personen.

Ndizi Na Nayama

Benodigdheden:

* 1 kg. runder- of lamslappen,

* 1 grote ui,

* zout,

* 4 rijpe tomaten,

* 1 theel. gemengde specerijen,

* 2 eetl. kokosmelk,

* 1 theel. witte peper,

* 1 eetl. tomatenpuree.

* 6 kookbananen,

 

Snijd het vlees in blokjes. Pel de ui en snijd hem in ringen. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Zet het vlees op met wat zout naar smaak, de gemengde specerijen, witte peper, de ui en zoveel water dat alles net onder staat. Dek de pan af en laat het vlees circa 1 uur zachtjes koken. Schep het vlees uit de bouillon en bewaar dit voor later. Voeg de tomaten, kokosmelk en een kopje water aan de vleesbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en doe de plakjes banaan erbij. Dek de pan af en laat het mengsel 20 minuten zachtjes koken. Doe het vlees erbij en laat het gerecht nog verder koken tot het vlees mals is.