Guacamole is een Mexicaanse dipsaus met als hoofdingrediënt avocado. Eet de guacamole samen met nacho chips als bijgerecht of voor de lekker trek ’s avonds.
Alle ingrediënten op een rijtje:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 tomaat
- sjalot
- jelapeno peper
- knoflook
- koriander
- limoensap
- peper/zout
Voor de nacho’s
- Nacho chips
- geraspte kaas
Tijdens de bereiding van de nacho’s kan de guacamole bereid worden.
Leg een bodem nachochips in een ovenschaal en strooi hierover wat geraspte kaas. Zet de chips in de oven op ca. 200 graden (natuurlijk eerst voorverwarmen!) en wacht tot de kaas goed gesmolten is. Als dit het geval is haal je de schaal uit de oven, leg je de volgende laag nacho chips erop en strooi je ook hierover wat geraspte kaas. Zet het geheel weer in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is.
Snijd de avocado’s over hun lengte doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel in een schaaltje. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Voeg hieraan de limoensap toe en ook de stukjes tomaat, sjalot, jelapeno peper, knoflook en koriander. Meng het geheel goed en voeg hierna naar eigen smaak peper en zout toe. Je guacamole is klaar!
Gebruik de guacamole als dipsaus voor de nacho’s, eet smakelijk!!