blog placeholder

een heerlijke combinatie van zalmmousse en asperges met frisse kruiden

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Ingredienten:

200 gr. Gerookte zalmfilet

1½ dl. Pati creme

15 gr. Gelatine poeder

scheutje witte wijn

10 a 12 middeldikke asperges

vers gehakte groene kruiden (dille, peterselie)

Ingredienten saus:

1 dl. Creme fraiche

1 el franse mosterd

1½ el honing

1 el vriesdroge of verse dille

peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de asperges en stoom deze in enkele minuten beetgaar. Laat deze vervolgens afkoelen. Maal de gerookte zalm in de keukenmachine zeer fijn. Schep de mousse over in een ruime kom. Verwarm een scheutje witte wijn en los hierin de gelatinepoeder op. Klop deze zeer schuimig op en spatel deze dan door de zalmmousse. Vervolgens de pati creme opkloppen en eveneens door de mousse roeren.

Schep de massa over in een spuitzak en spuit in een vorm de bodem vol met een klein opstaand randje.

Rol de asperges door de gehakte groene kruiden en leg enkele asperges op de zalm mousse. Vervolgens weer enkele laagjes mousse afgewisseld met de asperges totdat de vorm vol is. Vervolgens afdekken met plasticfolie en gedurende 1 a 2 uur in de ijskast zetten.

Voor de saus: De creme fraiche opkloppen en aanmaken met de mosterd, honing, verse dille en peper en zout. (zorg dat het vloeibaar blijft).

 Afwerking:

Gebruik lollo rosso en lollo verde om de borden op te maken. Snijdt de mousseline in plakken en verdeel deze over de borden.

Garneer met de Noorse dillesaus en verse kruiden.

Bestrijk een ciabatta brood met mosterd, honing en geraspte belegenkaas en zet dit 10 minuten in de oven op 175 graden. Serveer het brood met rode tapenade bij bovenstaand gerecht.