Deze Minestrone soep is een groentesoep maar dan uit Italië, erg lekker als vooraf.
Bereidingstijd 40 minuten
Minestronesoep
ingredienten
-1 grote aardappel, in blokjes
-1 wortel, in dunne plakjes
-1 ui, in ringen
-1 prei, in ringen
-1 teentje knoflook, fijngehakt
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1,5 l groentebouillon
-50 G rijst of kleine pasta
-100 G doperwtjes
-100 G witte bonen, een nacht gekweekt en gaar gekookt of uit een potje
-2 tomaten, in stukken
-1/2 bosje peterselie, fijngesneden
-zout en peper
1. Fruit de aardappel, wortel, ui, prei en knoflook in de olijfolie
2. Voeg de bouillon en rijst/pasta toe en laat 15 minuten op zacht vuur trekken
3. Voeg de doperwten, bonen, tomaat en peterselie toe en laat nog eens 5 minuten trekken.
4. Breng op smaak met zout en peper
Tip:
Lekker met verse ciabatta. De groente in minestrone kun je altijd aanpassen aan het seizoen.