Iedereen kent wel de Chili con Carne van gehakt. maar de echte chili con carne is lang gesudderd vlees met diverse bijgerechten. waardoor pittig en zoet zich aangenaam vermengen.
Chili Con Carne
Ingredienten
500 gr. magere riblap (om te sudderen en in draadjesvlees uiteen te vallen)
4 grote Spaanse pepers
rode/gele/groene/oranje paprika, van elk een
3 grote uien versnipperd
4 teentjes knoflook, versnipperd
een flinke maïskolf, waarvan de maïs moet zijn afgeschrapt en gekookt
500 gr. zwarte bonen (vaak vers, dus een nacht weken)
zout en versgemalen peper naar smaak
zonnebloemolie
3 eetl. boter
witte rijst
een grote krop ijsbergsla
4 grote vleestomaten
2 grote komkommers
een aantal citroenschijfjes
1 verse ananas
3 niet zo verse bananen
olijven
Bereiding
Schroei het vlees aan beide kanten dicht in ruime hete olie. Voeg drie gesnipperde spaanse pepers 1 genipperde ui en 2 teentjes knoflook toe aan het vlees en laat het in een gesloten pan 2 tot 3 uur op een laag vuur sudderen tot het vlees volledig gaar is.
Bak ondertussen in een koekpan plakjes bananaan en de ananas stukken. Bak het niet te lang. Schep het uit de pan laat het uitlekken en daarna afkoelen.
Kook de zwarte bonen gedurende 20 tot 30 minuten in water met olie 2 uien, zout, 1 gesnipperde spaanse peper en 2 teentjes knoflook. Voeg de gekookte mais 5 minuten voor afloop van de kooktijd toe.
Vervolgens is het tijd om de salade klaar te maken.
Snijd de tomaat en de komkommer in partjes en snij de sla in kleinere stukken. Doe alles in een aparte kom en besprekel lichtjes met olie en citroen en voeg peper en zout naar smaak toe
Bak de in kleine stukjes gesneden paprika’s met zout en peper naar smaak in wat olie aan.
Kook rijst volgens de gebruiksaanwijzigingen op de verpakking.
Schep van alles wat op elk bord en eet het door elkaar zodat pittig en verfrissend elkaar afwisselen.
Een variatie is om van alles een beetje in een tacoschelp te doen