blog placeholder

Nachos zijn gefrituurde tortilla chips. Zij zijn heerlijk met drankjes erbij. De Nachos kunnen een paar dagen van tevoren gemaakt worden voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid en deze kunnen dan bewaard worden in luchtdichte bakken. Salsa is een belangrijk saus die gereserveerd wordt met alle Mexicaanse voorgerechten en de meeste Mexicaanse hoofdgerechten. Het gerecht Nachos met salsa wordt gezien als een voorgerecht. Dit voorgerecht bestaat uit drie delen: De Nachos, de Nacho- versiering en de salsa, de bereiding wordt dus ook apart uitgelegd.

Dit recept bevat de hoeveelheid ingrediënten om 4 á 5 personen te serveren.

 

Benodigdheden: Oven(grill), frituurpannen, deegroller, aluminiumfolie, servetten

 

Ingrediënten voor de Nachos

  1. ¾ kopje maïsbloem of maïsmeel
  2. ½ kopje (gewone)bloem oftewel meel
  3. ½ lepel olie(naar keuze, zonnebloemolie, olijfolie etc.)
  4. ¾ lepel zout
  5. ¼ lepel carom zaadjes(carom seeds)

Bereiding:

1. Zift beide meelsoorten samen en voeg zout toe. Voeg daarna olie en carom zaadjes toe. Meng deze goed.

2. Kneed met ongeveer ¼ kop warm water. Kneed goed tot je een zacht deeg krijgt.
(Maak het deeg niet te zacht! Het moet namelijk niet plakken aan de handen)
Houd het deeg apart en laat deze staan voor 30 minuten.

3. Na 30 minuten moet het deeg opnieuw worden gekneden voor goed gebruik.

4. Maak kleine gerangschikte ballen met het deeg. Rol de ballen met een deegroller, zo dun als maar kan. Als de zijkanten breken tijdens het rollen, hinder niet. Rol tot de ballen groot en rond worden, net als een pannenkoek. Van elke bal krijg je dus een soort pannenkoek.

5. Snijd de “pannenkoek” in 4 stukken om 4 driehoeken te krijgen. Snijd verder elke driehoek in 2 stukken, om zo 8 driehoekige stukken te krijgen. Maak driehoekige chips met de linkerzijde van het resterende deeg.

6. Frituur 8 tot 10 stukken op gemiddelde hitte tot zij goudbruinig in kleur worden. Laat ze niet verbranden en niet donkerder worden in kleur. Gebruik servetten om de bovenmatige olie uit de gefrituurde Nachos te absorberen.

7. Frituur alle stukken. Breng aan op een schone droge pan. Bestrooi 1 lepel gewone meel op de stukken om ze met een laag te bedekken zodat het even welke bovenmatige olie te absorberen.

8. De Nachos kunnen ook zonder versiering worden gediend met salsa.

 

 

 

De Nacho-versiering wordt ook wel Nachos pollo genoemd en is een extraatje die wordt toegevoegd aan de Nachos.

 Ingrediënten voor de Nachos-pollo:

  1. Nachos- 25 stuks (zelfgemaakte of uit de verpakking)
  2. 50 tot 100 gram geraspte kaas
  3. 1 ½ fijn gehakte tomaat
  4. 1 ongezaaide en fijn gehakte groene Spaanse peper
  5. Zout en Engelse peper naar smaak

Bereiding:
1. Maak Nachos zoals hierboven is aangegeven of gebruik 1 klaar gemaakt Nachos pakket (ongeveer 25 chips in een verpakking)
2. Spreidt de fijngehakte tomaten en Spaanse pepers op elke Nacho uit. Bestrooi met zout en peper naar smaak. 3. Breng geraspte kaas op elke Nacho aan.
4. Bedek de grill met aluminiumfolie. Borstel de grill met olie en plaats de Nachos op de grill.
5. Bak de Nachos in voorverwarmde oven op de voorbereide draadrek op 180 graden Celsius tot 5-8 minuten of tot dat de kaas smelt. Dien met salsa.

 

 

 

Salsa

Ingrediënten voor de salsa:

  1. 5 geroosterde tomaten
  2. 1 lepel olie(naar keuze, zonnebloemolie, olijfolie etc.)
  3. 2 fijn gehakte uien
  4. 2 fijn gehakte groene Spaanse pepers
  5. 2 lepels fijn gehakte koriander
  6. 1 lepel tomatenketchup
  7. Zout en Engelse peper naar smaak
    (aan te raden hoeveelheid ½ lepel zout en ¼ lepel peper)

Bereiding:

1. Om de salsa voor te bereiden, moet je de tomaat doordringen met een vork. Breng het aan de naakte vlam om het zo de huiddraaien te roosteren tot als zwartachtig en verkoolde tomaten. Rooster alle tomaten op deze wijze.
2. Laat de tomaten afkoelen en schil de tomaten. Karbonadeer 2 tomaten en maak de andere 3 tomaten tot puree.
3. Verhit de olie en breng de ui en groene Spaanse pepers in de olie tot zij zacht uidraaien. Voeg alle andere ingrediënten toe en kook 2-3 minuten. Haal dan af van de verhitting.
4. De salsa is gereed! Serveer de salsa in een kom. Decoreer de koude Nachos op een bord en zet de kom met salsa in het midden.