blog placeholder

Bereidingstijd 50 min

Per persoon ca. 473 kcal/1985 kj

Benodigdheden voor 12 stuks

selderij, wortel, courgette, tomaat, aubergine, 40 g van elk

1 ui

1 teentje knoflook

30 ml plantaardige olie

200 gr bloem

50 gr havermout

1 tl oregano

1/2 tl peper

1/2 tl zout

1 1/2 tl bakpoeder

1/2 tl zuiveringszout

1 ei

60 ml olijfolie

1 dl groetenbouillon

4 el geraspte parmezaanse kaas

Schrap de selderij en de wortel en snijd beide fijn.

Spoel de courgette af en snijd hem fijn.

Spoel de tomaat en de aubergine en snijd ze eveneens fijn.

Pel en snipper de ui en knoflook en smoor ze samen met de groenten 5 minuten in de plantaardige olie.

Laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed de holten van een muffinblik met papieren vormpjes.

Meng bloem, havermout, oregano, peper, zout, bakpoeder en zuiveringszout.

Klop het ei los.

Meng de olijfolie, groentenbouillon en het groentenmengsel met het ei.

Roer het mengsel door de drooge ingrediënten tot alles goed is gemengd.

Schep het beslag in de vormpjes.

Strooi de kaas over de muffins en bak ze in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Haal ze uit de oven en laat ze nog 3 minuten in de vormpjes rusten.

Serveer de muffins warm.

Smakelijk !!