Bereidingstijd 50 min
Per persoon ca. 473 kcal/1985 kj
Benodigdheden voor 12 stuks
selderij, wortel, courgette, tomaat, aubergine, 40 g van elk
1 ui
1 teentje knoflook
30 ml plantaardige olie
200 gr bloem
50 gr havermout
1 tl oregano
1/2 tl peper
1/2 tl zout
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zuiveringszout
1 ei
60 ml olijfolie
1 dl groetenbouillon
4 el geraspte parmezaanse kaas
Schrap de selderij en de wortel en snijd beide fijn.
Spoel de courgette af en snijd hem fijn.
Spoel de tomaat en de aubergine en snijd ze eveneens fijn.
Pel en snipper de ui en knoflook en smoor ze samen met de groenten 5 minuten in de plantaardige olie.
Laat het mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de holten van een muffinblik met papieren vormpjes.
Meng bloem, havermout, oregano, peper, zout, bakpoeder en zuiveringszout.
Klop het ei los.
Meng de olijfolie, groentenbouillon en het groentenmengsel met het ei.
Roer het mengsel door de drooge ingrediënten tot alles goed is gemengd.
Schep het beslag in de vormpjes.
Strooi de kaas over de muffins en bak ze in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze nog 3 minuten in de vormpjes rusten.
Serveer de muffins warm.
Smakelijk !!