Voor iedereen die de Thaise keuken een warm hart toedraagt is deze kalfsoester op thaise wijze een heerlijk gerecht. De zoetzure smaak geeft een verrasende wending aan de traditionele kalfsoester
Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.
Ingredienten:
20 kleine medaillons 1 kleine ui
1 el verse geraspte gember
1 teentje knoflook
scheutje balsamico
1½ el chilisaus
4 dl runderbouillon
2 el bruine basterd suiker
½ dl ketjap manis
4 el fijngesneden prei en/of bosuitjes
Maizena aangemaakt met water tot een papje
¼ zeer fijn gesneden witte kool
peper en zout
witte basterd suiker
Bereidingswijze:
Verdeel een weinig peper en zout over de medaillons en grill deze met een paar tegelijk enkele minuten stevig aan. Vervolgens de rest van de medaillons grilleren. Leg ze in een braadslee en hou ze apart.
Snipper de ui zeer fijn en fruit deze met de vers geraspte gember enkele minuten aan. Voeg dan de knoflook, ketjap, balsamico, bruine suiker, chilisaus en de bouillon toe. Kook de saus gedurende enkele minuten in en dan met de maizena iets binden. Giet de saus over de medaillons en laat deze minimaal 1 uur tot wel 10 uur marineren.
Afwerking:
Verhit een scheutje olie en bak de witte kool glazig. Voeg dan de witte basterdsuiker met peper en zout toe. Zet de braadslee met de medaillons in de oven gedurende 8 a 10 minuten. Verdeel de witte kool over de borden en leg hierop de medaillons met de saus.