Met dit recept zet je in een handomdraai een lekker licht gerecht op tafel. Er is weinig omkijken naar omdat je het geheel in de oven zet. Het is binnen 20 minuten klaar en er is weinig afwas. Wat wil een mens nog meer?
Benodigdheden 4 personen:
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 kipfilet
- 1 rode ui
- 250 gram champignons
- 2 grote tomaten
- 1 groene paprika
- Stuk geitenkaas (zelf geef ik de voorkeur aan een zachte ronde)
- 4 theelepels zoete basilicum
- 4 theelepels oregano
- 4 stukken aluminiumfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm, de ui in halve ringetjes, de champignons in plakjes en de tomaat en paprika in blokjes. Leg de vier stukken aluminiumfolie met de matte kant naar onderen op het keukenblad. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over het middelste gedeelte van ieder stuk. Verdeel vervolgens de kipfilet, ui, champignons, tomaat en paprika gelijk over de vier verschillende porties. Snijd de geitenkaas in blokjes of plakjes en leg deze bovenop de porties. Strooi vervolgens over elk pakketje 1 theelepel zoete basilicum en 1 theelepel oregano. Vouw de pakketjes dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en er geen opening meer is. Schuif ze in de oven met de gevouwen kant naar boven en na 20 minuten zou de kip gaar moeten zijn.
Heerlijk met gewone gekookte aardappels, maar als je een lichte maaltijd wil is het vullend genoeg om alleen het kippakketje te eten met eventueel een kleine salade erbij.