blog placeholder

Een makreel is een vis die zo snel mogelijk na de vangst gegeten moet worden.
Makreel met appelen voor 4 personen. Een gerechtje dat zich graag laat vergezellen door gepofte aardappeltjes.

Makreel met appelen voor 4 personen

– 4 makrelen
– 3 à 4 eetlepels droge
witte wijn
– zout
– zwarte peper
– 2 appelen
– 200 g jong belegen kaas
– 50 à 75 g boter
– 50 g wittebroodkruim

Bereiding

Eerst maken we de makrelen goed schoon, spoelen ze af onder koud water en drogen ze af met keukenpapier.

Bestrooi de makrelen dan met peper en zout.Na het schoonmaken van de appelen en het uitje, raspen we zesamen met 75 g van de kaas over een grove rasp.

Daarna smelten we wat boter, op een laag vuurtje,in een pan. Ondertussen mengen we de geraspte appel, ui, kaas en broodkruim in een kom. Dan binden we met de boter.

Nu kunnen we de makrelen met dit mengsel vullen en prikken we ze dicht met 2 of 3 houten cocktailprikkers.

We raspen de overgebleven kaas met een fijne rasp.
De makrelen leggen we nu naast elkaar in een ovenvaste schaal.
We garneren met de fijn geraspte kaas.

Dan gieten de rest van de gesmolten boter, samen met de witte wijn over de makrelen. De bodem van de schaal moet bedekt zijn.

Leg dan wat alminiumfolie losje over de schaal. Het gerecht moet een 25 tot 35 minuten bakken middenin een warme oven (175°C).
De makrelen moeten gaar zijn en goudbruin van kleur zijn.

Garneer de schotel met partjes citroen en peterselie en dien het gerecht direct uit de schaal op.