Ik ben geen keukenprins maar ik heb toch een heerlijk, heel makkelijk te bereiden recept bedacht voor een rijk gevulde shoarmaschotel. Volgens mijn dochter is het de lekkerste shoarmaschotel ter wereld. Heel voordelig, ongeveer € 11,- voor 5 personen. En nog gezond ook want er zit veel groente in.
De ingrediënten haal ik gewoon in de supermarkt bij ons in het dorp.
Voor vijf personen heb je het volgende nodig:
1 kg gekruide varkensshoarma € 7,21
500 gram Italiaanse roerbakgroente € 1,99
(Hier zit Peen, Prei, Rode ui, Courgette, Rode-, Groene paprika en Broccoli in)
450 gram voorgekookte aardappelblokjes ( wokblokjes ) € 0,95
Olijfolie
Evt. een eetlepel sambal
Een grote koekenpan
Een grote braadpan met deksel
Bereiding:
Was de Italiaanse roerbakgroente en laat deze goed uitlekken.
Doe een flinke scheut olijfolie in de grote koekenpan en zet deze op op hoog vuur. Als de olijfolie heet is kan het shoarmavlees (en evt. een eetlepel sambal) in de koekenpan, schep dit regelmatig om.
Doe vervolgens ook in de braadpan een flinke scheut olijfolie en zet deze ook op op hoog vuur. Als de olijfolie heet is kan de Italiaanse roerbakgroente erin, roer meteen goed, doe daarna de deksel erop.
Zet de kookwekker op 20 minuten.
Laat de shoarma op hoog vuur en schep het shoarmavlees zeer regelmatig om.
Roer regelmatig de groente los, doe de deksel steeds weer terug op de braadpan met groente. Na 5 minuten kan de groente op lager vuur. Na 15 minuten mag de deksel er vanaf blijven.
Na ongeveer 20 minuten zal al het vleesvocht uit de shoarma verdampt zijn en het overtollige vocht van de groente ook. Nu kun je de shoarma en de aardappelblokjes bij de groente in de braadpan doen. Roer het geheel goed door elkaar en laat het op heel laag vuur 5 minuten staan zodat de smaak van de gekruide shoarma in de groente en de aardappelblokjes trekt.
Als het geheel 5 minuten heeft gestaan is de shoarmaschotel klaar.
Je kunt de schotel naar eigen smaak afmaken met knoflooksaus of een andere saus.
Eet smakelijk.