Een super lekker Marokkaans recept dat heel makkelijk te maken is! Wie wil dat nou niet?
Ingredienten:
1 grote ui
1 kilo vlees (ribstuk, sukadestuk of lamsvlees)
3 wortels
3 teentjes knoflook
1 courgette
4 aardappelen
3 tomaten
Bosje koriander
Marokaanse kruiden Ras el Hanout (wanneer u dit niet heeft (te halen bij elke Marokkaanse slager) gebruik dan kaneel, gember, safraan, komijn en kurrie van alles een eetlepel)
Bloem
Plaats olie in de stoofpan. Strooi zout op het vlees en pak het aan. Laat het een half uur sudderen in de pan. Snui het ui in grote stukken en doe het bij het vlees samen met de knoflook. Ontvel de tomaten en doe die er ook bij. Als laatste de kruiden en de helft van het bosje koriander. Zet het vlees met lauw water onder water en laat het net zo lang op laag vuur staan tot het zacht is.
Wanneer het vlees zacht is, plaats dan eerst de aardappelen (door de helft) daarna de wortels in grote stukken en als laatste de courgette. Laat dit nog een half uur staan. Doe daarna de andere helft van het bosje koriander erbij (en eventueel extra kruiden) en indien het nog wat waterig is wat bloem erbij om het te binden.
Heel lekker met rijst!