Een heerlijk Marokkaans vis recept voor in de oven
Een heerlijk recept voor een authentiek Marokkaans recept.
Dit heeft u nodig:
200 gram garnalen (klein of groot, wat je lekkerder vindt)
Tapila of pangias (heb ik vast verkeerd geschreven…) 4 stuks (ik neem die uit de vriezer bij de AH)
1 paprika
3 tomaten
4 aardappels
bosje koriander
4 teentjes knoflook
kopje olijfolie
Ras el hanout (te koop bij elke Marokkaanse slager)
Zo maakt u het:
Doe de olijfolie de koriander de knoflook en de kruiden in een grote kom.Dit is het sausje.
Pak een ovenschaal en snij de aardappelen in plakjes. Bedek met de schijfjes de bodem en bestrijk het met een klein deel van het sausje.
Bestrijk nu de vis met het sausje en leg de vis boven op de aardappelen. Snij vervolgens de tomaten en de paprika in stukken en doe dit in de rest van de saus. Smeer vervolgens alle saus over de vis. Als laatste lekker de garnalen er over heen.
Bedek nu de ovenschaal met zilverfolie. Oven op hoogste stand en 45 min in de oven. Na 45 minuten de folie er af en nog 20 minuten in de oven. Eten met brood. Het zal u vast heerlijk smaken!