Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes. Net als of u in Marokko bent!
Ingredienten:
500 gram rund of lamsgehakt
1 citroen
peterselie
koriander
2 uien
1 chilipeper
cayennepeper
brood
gember
safraan
boter
bouillon
Rasp 1 ui, rasp de schil van 1 citroen, half bosje koriander en een half bosje peterselie samen met het gehakt. Goed kneden. Maak er balletjes van ongeveer 3 cm van.
In de pan: 30 gram boter, fijn gehakte chilipeter, 1 geraspt ui. Even later sudderen. Voeg 1 theeleper safraanpoeder toe en 2 theelepels gemberpoeder 2,5 dl bouillon of water en peper en zout. Breng het aan de kook. Voeg alle gehaktballetjes toe en laat dit 15 minuten sudderen met de deksel er op. Na 15 minuten alles omdraaien en nog 15 minuteb later sudderen. Indien u de saus wat dikker wilt kunt de op het laatst de deksel er afhalen. Als laatste doet u het sap van de citroen en de overgebleven koriander over de balletjes heen. Serveren en eten met brood.