Wie zegt dat heerlijke taarten maken moeilijk moet zijn? Dit recept is zeer simpel te bereiden en is perfect voor festiviteiten of gewoon als heerlijk toetje.
Welke ingrediënten hebt u nodig?
– 200 gram boter, in blokjes gesneden
– 300 gram donkere chocolade, in stukjes gehakt
– 1/4 kop warm water
– 1/4 kop cacao poeder
– 1 theelepel vanille extract (het is ook mogelijk om citroen extract te gebruiken om het iets frisser te maken)
– 1 kop basterd suiker
– 3 eieren, losgeklopt
– 3/4 kop zelfrijzend bakmeel
– poedersuiker (om te serveren)
Hoe te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm en vet de taartvorm verder in.
Begin met het langzaam smelten van de boter en 200 gram van de stukjes chocolade. Voeg hier het warme water aan toe, roer zo nu en dan zodat het niet aanbrand en laat dit alles smelten tot er een gladde substantie ontstaat. Voeg de cacao poeder toe en roer totdat dit helemaal is opgenomen in het mengsel. Vervolgens voeg je de vanille (of citroen) extract, de basterd suiker en de eieren toe. Roer nogmaals totdat het een geheel word. Als laatste word het bakmeel toegevoegd en nogmaals geroerd.
Giet de helft van het mengsel in de taartvorm en verdeel de rest van de stukjes chocolade over de chocoladetaart-mix. Giet vervolgens de rest van het mengsel in de taartvorm. Mocht u nog wat extra chocolade stukjes overhouden, kunt u deze als topping op de taart doen.
Bak de taart af voor ongeveer 55-60 minuten. Check of de taart goed doorbakken is door een sate-prikker in het midden van de taart te steken. Als deze er schoon uitkomt (of eventueel met wat kruimels) dan is de taart klaar.
Laat de taart langzaam afkoelen en haal hem vervolgens uit de taartvorm. Serveer de taartpunten met wat poedersuiker en voila! Uw eigengemaakte chocoladetaart zal zeker in de smaak vallen!
TIP: Door dit te serveren met bijvoorbeeld aardbeien of bosvruchten zult u nog meer punten scoren bij uw visite!