foodhal

De foodhallen maken steeds meer hun opmars in het culinaire- en uitgaansleven in onze grootste steden. Een foodhal is eigenlijk niets anders dan een grote overdekte ruimte, waar veel verschillende standjes en eet- en drankwinkels onder één dak samenkomen. Dit is natuurlijk geweldig voor nieuwe concepten en culinaire ondernemers die hun producten graag onder het grote publiek willen testen. Wellicht ken je de foodtrucks al van de zomermaanden? In de foodhallen, kan je het gehele jaar door van de gekste, lekkerste en origineelste gerechten en drankjes genieten!

Niet alleen een culinair hoogstandje!

De foodhallen zijn nu al niet meer weg te denken uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De foodhal in Den Haag is de jongste van de drie. De missie van de foodhallen is om unieke gerechten en drankjes samen te brengen met lokale bewoners, maar ook met toeristen van over de hele wereld. Zij geloven dat voedsel en samen eten, meer is dan alleen gezelligheid. Door nieuwe dingen uit te proberen, daag jij jezelf uit en raak je cultureel gezien meer geprikkeld. En dat de foodhallen ook nog eens op iconische plekken gevestigd zijn, maakt de gehele beleving compleet.

Over heel de wereld

De foodhallen zoals wij ze kennen, zijn niet alleen in Nederland te vinden. Ook Duitsland, Spanje, Portugal en andere plaatsen hebben wel één of meerdere foodhallen. Het leukste aan de foodhal is dat er voor ieder wat wils is. Zo heb je speciale viswinkels, genoeg plekken voor de vleesliefhebber, vegetarische concepten, gerechten speciaal voor kinderen en dessert stands. Maar daarnaast wordt de foodhal ook veel gecombineerd met een markthal. Daar kan je zelf de lekkerste en meest verse producten kopen, waarmee jij thuis een heerlijke maaltijd in elkaar zet. En de lokale boeren kunnen in die markthallen, naar hartenlust hun producten kwijt.

Doordat er over heel de wereld foodhallen ontstaan, worden deze hallen ook door elkaar beïnvloed. Doordat er verschillende soorten keukens te vinden zijn, kunnen er makkelijk nieuwe smaken en gerechten ontworpen worden. Zo kan de Aziatische keuken opeens gaan mixen met de Amerikaanse keuken. Hierdoor ontstaan superleuke en gave smaakexperimenten die jou de nodige smaakexplosies bezorgen. Dus kom eens langs en laat je vooral verrassen.

De foodhallen hebben ook heerlijke cocktails

Er wordt niet alleen met verschillende keukens en gerechten geëxperimenteerd in de foodhallen. Je kan er ook terecht voor de lekkerste, meest unieke en gekste cocktails. In elke foodhal is een prachtige bar terug te vinden. En naast heerlijke wijnen, kan je daar ook spannende cocktails terugvinden. In de foodhal is het altijd gezellig druk, dus je kan hier rustig een drankje komen drinken met jouw vrienden of familie!