blog placeholder

U krijgt visite en u wilt wat lekkers op tefel zetten.U besluit om zelf wat te maken, maar wat?

Met dit recept zet u niet alleen iets lekkers, maar ook iets moois op tafel!

Deze taart is hartstikke makkelijk te maken, en ziet eruit of u hem bij de banketbakker heeft gekocht!

 Dit heeft u nodig:

  •  1 doos van dr. Oetker, pakket voor kwarktaart bosvruchten
  •  1 doosje rode bessen, ongeveer 150 gram
  •  1 doosje blauwe bessen, ook ongeveer 150 gram
  •  80 gram roomboter
  •  1 pak roomboterkoekjes, of zandkoekjes
  •  400 ml water
  •  500 ml Griekse yoghurt
  •  250 ml slagroom
  •  200 gr bosvruchten jam, of andere jam, die u lekker vind
  •  Ongeveer 10 plakken cake
  •  1 zakje vanillesuiker (optioneel)

 

  •   Een springvorm van 24 cm doorsnede
  •  Mixer / garde
  •  Kommen
  •  Eetlepel

 Als u alles voor bereid, gaat alles veel makkelijker!

Mijn advies is dus: lees eerst rustig het recept door, en zet alles alvast klaar.

 

 Dit moet u doen om u voor te bereiden:

  •  Maak de rode en blauwe bessen schoon, en gooi 30 gram rode bessen en 30 gram blauwe bessen bij elkaar, houd deze apart in de koelkast.
  • Maal de roomboter- of de zand- koekjes in de keukenmachine. (TIP: U kunt de koekjes ook in een diepvrieszak doen, en er met een deegroller of een fles overheen rollen tot de koekjes fijn zijn.) Meng de koekkruimels met de bijgeleverde kruimel bodem uit het pak
  •  snijd de cake alvast in plakken. (TIP: leg alle plakken tegen elkaar aan op uw werkblad, en zet uw springvorm erop. Snijd alle cake die buiten de springvorm steekt weg, zodat u een cirkel van cake overhoudt.)
  •  zet alvast 400 ml water en 200 gr jam klaar.
  •  bekleed de bodem van uw springvorm, met het bijgeleverde vetvrije papier uit het pak.
  •  Zet 2 legen kommen klaar.

  Zo maakt u de taart:

  • Smelt de boter in een pannetje. Roer de koekkruimels er doorheen. Stort de kruimels op de bodem van de spring vorm, en strijk de bodem glad met de bolle kant van een eetlepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  • Verwarm de jam, en verdeel deze over de koekbodem, laat dit afkoelen in de koelkast.
  • Sla in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker
  • Meng in een andere kom de taartmix met het water.
  • Meng door de taartmix de Griekse yoghurt, tot een gladde massa
  • Spatel de slagroom en de taartmix door elkaar heen tot een luchtig mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de 2 kommen
  • Meng door het ene mengsel de blauwe bessen, en door het andere mengsel de rode bessen. Plaats de 2 mengsels ongeveer 10 minuten in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.
  • verdeel het mengsel met de blauwe bessen gelijkmatig op de bodem van koekkruimels.
  • Verdeel de plakken cake, die u eerder op maat heeft gesneden, over het taartmengsel.
  • Verdeel het taartmengsel met de rode bessen over de plakken cake.
  • Laat de taart 3 uur of langer opstijven in de koelkast.
  • Versier de taart met de 30 gram rode bassen en 30 gram blauwe bessen die u eerder heeft achter gehouden. (TIP: leg de bessen op de taart, in een patroon die u zelf leuk vind. Duw daarna de bessen voorzichtig een stukje de taart in, zodat ze er niet meer vanaf kunnen rollen)

  Extra tips:

  • Snijd de randjes langzaam los van de springvorm, en verwijder de rand, zo voorkomt u dat de taart eventueel naar metaal kan gaan smaken. Ook kan het zuur uit de taart reageren op het metaal, daardoor krijgt u een blauwe rand om uw taart als u de rand niet verwijderd.
  • Kwarktaart kan je ongeveer 2-3 dagen in de koelkast goed houden. Invriezen kan ook, haal dan de versiering van de taart, en verpak de  taart luchtdicht. De taart kan u ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat de taart in de koelkast ontdooien, dit duurt ongeveer 12 tot 24 uur.
  • Wilt u de taart in mooie gelijke stukken snijden? Snijd de taart eerst in 2e, dan in 4e, en zo verder tot u het gewenste aantal punten heeft bereikt. Snijd eerst de alleen kwark voorzichtig, en snijd dan nog een keer via de zelfde weg de koek voorzichtig, zo heeft u meer kans, dat de bodem niet breekt.

 Eet smakelijk!