Hoewel de ingrediënten van pannenkoeken – melk, eieren en bloem – zeker niet ongezond zijn, wil je misschien toch op je calorieinname letten. Met dit recept zet je heerlijke pannenkoeken op tafel die nauwelijks vet bevatten.
Deze pannenkoeken passen goed in een gezond voedingspatroon en zullen door iedereen gewaardeerd worden. Eet smakelijk!
voor ca. 8 pannenkoeken, dit hangt af van hoe dik je ze wilt maken.
200g bloem
snufje zout
koolzuurhoudend bronwater
zonnebloemolie
Je gaat als volgt te werk:
Neem een kom voor de bloem en doe hier wat zout bij. Voeg beetje bij beetje wat bronwater toe en blijf roeren met een garde of mixer. Het zal even schuimen door het koolzuur, maar dit trekt snel weg. Blijf dit herhalen tot er glad mengsel ontstaat zonder klontjes. Dit is naar eigen smaak, de een houdt van wat dikkere pannenkoeken, de ander meer richting crêpes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan bak de pannenkoeken aan beiden kanten goudbruin.
Door het koolzuur in het water zitten er kleine luchtbelletjes in de pannenkoeken, wat ze heerlijk luchtig maakt.
Suggesties: Bak eens wat groente mee! Met een kaasschaaf kun je -over de lengte of de breedte- dunne plakken groente snijden, zoals courgette of aubergine. Als je het hoedje van de paprika afsnijdt kun je ook heel gemakkelijk lange, dunne slierten langs de randen snijden met een kaasschaaf. Snijdt wat ui in dunne ringen en bak wat oregano en eventueel wat kaas mee. Heerlijke, gezonde pannenkoeken!
Je kunt ook een fruitsalade maken en hier je pannenkoek mee vullen. Heerlijk zoet en fris, vooral in de zomer!